אומנויות לחימה – כל מה שרציתם לדעת
אומנויות לחימה הן שילוב בין דרך חיים, תורת מחשבה וספורט שמשלב בתוכו אופני לחימה שונים. יש מגוון רחב של אמנויות מסוג זה החל מקראטה ועד ג'ודו או קרב מגע. הרוב המכריע של אומניות וסוגי ספורט אלו הוא במזרח הרחוק בדגש על יפן וסין. מדינות נוספות שנולדו בהן תורות לחימה הן ישראל (קרב מגע) וברזיל (קפוארה). האימון בסוגי ספורט זה משלב יכולת אסטרטגית וחוסן רגשי לצד כושר גופני ויכולות פיזיות גבוהות.
אומנויות לחימה - למי זה מתאים?
אימון במסגרת של אומנויות לחימה יכול להתאים מאוד לילדים החל מגיל ארבע וגם לבני נוער ומבוגרים. האימון בסוג ספורט זה מתאים גם לנשים וגם לגברים. אימוני ספורט ובדגש אימונים בסוגים שונים של תורות לחימה שהן ספורט יכול לתרום לתחושת ביטחון עצמי גבוה יותר, יכולת ריכוז טובה יותר ויכולת שליטה עצמית. דרך האימונים ושיטות הקרב השונות – אנחנו לומדים מתי עלינו להיות מאופקים ואיך עלינו להתגונן ולהשתמש בכוח הפיזי שיש לנו בצורה מתונה וחכמה. בכל אימון מסוג זה אנחנו מוציאים הרבה אנרגיה מנטלית, רגשית ופיזית.
סוגים של אומנויות לחימה
סוגי אומנויות לחימה שכיחים מאוד הם: ג'ודו, קראטה, קפוארה, קרב מגע ועוד. יש כמובן עוד הרבה סוגים נוספים של ספורט שהוא אמנות לחימה. ההבדל העיקרי בין סוג אימונים זה לכדורגל או ספורט קבוצתי למשל הוא שבאמנות לחימה אנחנו מתחרים לבד ואנחנו תלויים רק בעצמנו – זהו ספורט יחדיני בניגוד לכדורגל או לכדורסל שהם ספורט בעל אופי קבוצתי. למרות, שקראטה או קרב מגע הם ספורט יחדיני – מתאמנים בהם במסגרת קבוצתית של מועדון שיכול לספק לנו רוח גבית ואורח רוח. האימונים בג'ודו או בקרב מגע יכולים לאפשר לנו להגיע להישגים גבוהים יותר בלימודים ולתחושת רווחה גדולה יותר.
מאיזה גיל אפשר להתחיל להתאמן באמנות לחימה?
אפשר להתחיל להתאמן ברוב המכריע של הסוגים של אומנויות לחימה כבר מגיל ארבע או חמש (תלוי כמובן ביכולת המוטורית של הילד או הילדה וביכולת הרגשית שלו). אימוני ספורט מסוג זה יכולים לסייע בוויסות חושי ובאיזון רגשי גבוה יותר והתמודדות עם לחצים וחרדות. אומנויות לחימה למבוגרים יכולות לסייע למבוגרים להגיע לאיזון רגשי – ממש כמו שהן מסייעות לילדים ובני נוער להשיג זאת.
בסופו של דבר, כאשר אנחנו רוצים להתאמן בסוג ספורט מסוים, כדאי לנו לבחור אמנות לחימה שיכולה להתאים לנו באופן אישי. אימון זה לאורך תקופה משמעותית בילדות, בנעורים או בבגרות יוכל להוות לנו עוגן בחיים שממנו נוכל לשאוב כוחות פיזיים ורגשיים. אימוני ג'ודו למשל יכולים לאפשר לנו להגיע לתחושת איזון רגשי ולקבל כלים רגשיים טובים יותר דרך הספורט והתורה שלו להתמודדות עם מצבי משבר בעבודה או בחיים הפרטיים שלנו.