אימוני כושר יכולים לסייע לנו להיות בריאים יותר בגוף ועם מצב רוח טוב יותר. יש הרבה מאוד סוגים שונים של אימוני כושר. הסוגים הבולטים ביותר של אימונים כושר הם: אימונים פונקציונליים (לדוגמא: פילאטיס, קרוספיט וכד) ואימוני אירובי (לדוגמא: הליכות, ריצות, אינטרוולים וכד'). חשוב לשלב בין כל סוגי האימונים. וכמובן לעבוד באותו הזמן גם על הכושר האירובי שלנו ועל חיזוק השרירים שלנו. ביחד חיזוק השרירים בדגש על רצפת האגן. וכן חיזוק הכושר האירובי שלנו – יכול לאפשר לנו לשפר את איכות החיים שלנו. חשוב שנדע להשקיע בבריאות שלנו. בשביל שנוכל לעשות זאת אנחנו צריכים להשקיע גם בעשיית ספורט וגם בשמירה על תזונה נכונה.
אימונים פונקציונליים - מה זה אימון פונקציונלי?
אימון פונקציונלי הם אימון בו מאמנים בעיקר את השרירים שלנו. אימונים אלו הם לרוב אימונים מסוג קרוספיט או פילאטיס. אימונים אלו יכולים לסייע לנו לחזק את רצפת האגן שלנו ואת עמוד השדרה שלנו. כדאי לנשים אחרי לידה או לנשים שרוצות להיכנס להיריון להשקיע בסוג אימונים זה. גם לגברים אימונים מסוג זה יכולים להתאים במיוחד אם הם עובדים בעבודה פיזית קשה מאוד.
ההשפעות של אימונים פונקציונליים על הגוף שלנו
ההשפעות של אימונים פונקציונליים על הגוף הם שהאימונים מחזקים את הגוף ואת שרירי הליבה שלו. חיזוק שרירי הליבה שלנו יכול לאפשר לנו להיות עם יותר כוח סיבולת. כוח סיבולת זה דבר חשוב כי זה יכול למנוע התקפי לב וזה מחזק את הלב ואת הריאות. כאשר אנחנו מחזקים באימוני כושר את השרירים שלנו אנחנו יכולים ליהנות מאיכות חיים גבוה יותר.
היעילות של אימון פונקציונלי
אימונים פונקציונליים יעילים מאוד והם יכולים לאפשר לנו ליהנות מערנות גבוה יותר ויכולת ריכוז גבוה יותר. חשוב שנדע להתאמן באופן שנכון לנו. אם אנחנו רוצים להתחיל להתאמן באימוני קורספיט לדוגמא. חשוב לעשות זאת במסגרת מסודרת עם מאמן מקצועי. מאמן מקצועי ידע לאמן אותנו בהדרגה כך שנוכל לאט מאוד להתחיל להתאמן באופן מקצועי יותר.
אימונים פונקציונליים - למי הם מתאימים?
אימון פונקציונלי יכול להתאים כמעט לכל אחד. אימונים אלו מומלצים במיוחד למי שרוצה לחטב את הגוף שלו או שלה. אם אנחנו רוצים לחטב את הגוף שלנו אנחנו חייבים לדעת לעשות את זה נכון עם הדרכה ופיקוח מקצועי. פיקוח מקצועי של מאמן כושר ותזונאי יכול לסייע לנו לדעת איך להתאמן ולעשות שינוי באורח חיים שלנו באופן מטיב.
הקווים המנחים לאימון פונקציונלי מוצלח
לכל אימון פונקציונלי יש קווים מנחים ברורים. הקווים המנחים של האימון כוללים שמירה על אימון מוגדר. כדאי להתאמן באימון קורספיט רק ארבע או חמש פעמים בשבוע ולא יותר מזה. אם אנחנו לא רגילים לאימונים אלו כדאי להתחיל איתם בהדרגה. לאט לאט להגביר את הקצב שלהם. כאשר אנחנו מתחילים משטר אימונים. חשוב לשים לב שעושים זאת באופן הדרגתי ולא באופן קיצוני לכאן או לכאן. בחיים ובמיוחד באימוני כושר חשוב מאוד לא לנהוג בקיצוניות.
בסופו של דבר, חשוב שנהיה מודעים למה שאנחנו עושים עם הגוף שלנו ככל שנתנהג יותר בכבוד עם הגוף שלנו ונשמור עליו מאוזן יותר – כך נוכל להיות בריאים יותר. לפני שאנחנו מתחילים אימונים מסוג מסוים או עושים שינוי בתזונה חשוב לא לקפוץ ישר עם הראש למים. חשוב בכל מה שקשור לשינוי שגרת חיים לעשות את זה לאט ובחוכמה ולא לנסות לשנות את העולם ביום אחד. גם את רומא לא בנו ביום ובשביל לעבור לאורח חיים בריא צריך סבלנות.