אימון ריצה לשיפור הבריאות הכללית
מזה שנים רבות אימוני ריצה הם אימונים שרבים מאיתנו עוסקים בהם. אימון ריצה זוכה לפופולריות רבה בקרב אנשים בכל הגילאים ורמות הכושר. הנגישות של הריצה והיתרונות הבריאותיים הרבים שלה, הופכים אותה לבחירה אידיאלית עבור רבים. ריצה מתאימה לכל אלו המחפשים לשפר את הבריאות הכללית שלהם. לאימון ריצה יש עוד יתרון משמעותי: כמעט ואין משהו שצריך ללמוד. כלומר, ממש כפי שאנחנו יודעים באופן טבעי כיצד ללכת, כך קורה גם עם ריצה. לכן היא מתאימה גם למי שלא רוצה ללמוד חוקים או טכניקות חדשות מורכבות מידי. אימונים כאלה גם אפשר לעשות בכל מקום. רוצים לרוץ בחדר הכושר? אין עם זה בעיה כי מכשור מתאים. מעוניינים לרוץ על שפת הים? לכו ותעשו זאת, כי היתרונות של ריצה הינם רבים.
המבנה של אימון ריצה
בבואנו לדבר על תוכנית של אימון ריצה, אנחנו רואים שהיא מורכבת מכמה שלבים שונים. השלבים של אימון ריצה מוצלח ובריא כוללים: חימום, התקררות, מתיחות וקטעי ריצה. חימום לפני ריצה עוזר להכין את הגוף לדרישות הפיזיות של הפעילות הגופנית. לעומת זאת, התקררות לאחריה מסייעת בהתאוששות ומונעת פציעות. מתיחות גם הן בעלות חשיבות רבה. הן משפרות את הגמישות ומפחיתות את הסיכון למתיחות שרירים ופציעות אחרות. לכן, לצורך שיפור הכושר הגופני בעזרת ריצה, רצוי לבנות תוכנית אימונים מתאימה. כמובן שיתרון נוסף של אימונים כאלה, היא היכולת להתאים אותם אישית לכל אחד. מתחילים עשויים להתחיל במרחקים קצרים וקלים., רצים מנוסים יכולים להתמקד בשיפור המהירות ובשילוב של ספרינטים בעלייה או אימוני אינטרוולים.
אימון ריצה והשפעתו על מערכות הגוף השונות
אימון ריצה מציע שפע יתרונות למערכות גוף שונות. בריאות הלב וכלי הדם משתפרת משמעותית באמצעות ריצה עקבית. זאת כיוון שהריצה מחזקת את הלב ומגדילה את קיבולת הריאות. כוח וסיבולת השרירים גם הם משתפרים, מכיוון שריצה מפעילה קבוצות שרירים מרובות. למשל: הריצה מפעילה את הרגליים, הליבה וחלקו העליון של הגוף. מעבר לבריאות הגופנית, לאימוני ריצה יכולה להיות השפעה חיובית גם על הבריאות הנפשית והרווחה. שחרור האנדורפינים בזמן הריצה ואחריה יכול לעזור להקל על מתח, חרדה ודיכאון.