כנראה שגם אתם מכירים אנשים שאוהבים להתאמן. גם אחרי יום ארוך בעבודה, המון סידורים ומטלות הם הולכים לאימון בשמחה. איך זה יכול להיות? כנראה שהם מצאו את האימון המושלם עבורם. אימון שמעניק להם בדיוק את מה שהם צריכים, תוך כדי הנאה. אם גם אתם מעוניינים לחזק ולחטב את הגוף שלכם, לסייע לירידה במשקל או פשוט להרגיש נפלא- לכו לאימון יוגה. לפני שנחלוק איתכם כאן 5 טיפים ליוגה נכונה, בואו נערוך הכרות עם שיטת האימון שמשלבת את הגוף ואת הנפש.
יוגה - נעים להכיר
סוגי יוגה שונים
יוגה אשטנגה, ויניסיאה ועוד סוגים נוספים משנים את חייהם של אנשים רבים לטובה. יוגה לנשים בהריון, לגיל הזהב, לבעלי פציעות ומגבלות פיזיות, השיטה ניתנת להתאמה אישית לכל מתאמן:
יוגה אשטנגה
שיטה מוכרת, אהובה, קצבית ודינמית. כוללת 6 מנחים בדרגות קושי עולות כשבכל אימון לרוב מתרגלים 2-3 מנחים. יוגה אשטנגה מאוד מאתגרת פיזית ותיקח אתכם להישגים גופניים ומנטאליים חדשים.
יוגה ויניסיאה
יוגה ויניסיאה מציעה תנוחות המשלבות תנועה ונשימה יחד. האימון מתמקד בשיפור הגמישות הגופנית תוך כדי הקשבה לגוף.
יוגה איינגר
שיטה עם דיוק מיוחד בכל תנוחה ולכן כוללת אביזרי אימון. האביזרים כוללים משולשים, רצועות, בלוקים, שמיכות וכו'. בנוסף, השהות בתנוחות היא ארוכה מה שמעולה ליציבה נכונה או לתיקון תנועות שבדרך כלל עושים לא נכון במהלך החיים.
ביקראם
השיטה נועדה לנקות הגוף מרעלים ומתבצעת ב40 מעלות חום ולחות גבוהה. בשיטה תוכלו לגלות 26 תנוחות החוזרות על עצמן והיא מאוד ספציפית ולא מתאימה לכולם.
האטה
שיטה שמציעה תרגילים המתמקדים בנשימה ותודעה לא פחות מאשר בגוף. שיטה המתאימה למי שרוצה לשלב אימון פיזי עם תרגילי נשימה ומודעות.
ויג'ננה
שיטה מיוחדת ששמה דגש על ישיבה נכונה והתבוננות פנימית. כוללת טכניקות נשימה ותרגול מודעות.
5 טיפים ליוגה נכונה ויוגה למתחילים
אם אתם מתחילים או רוצים לדעת להתאמן נכון, הטיפים הבאים יסייעו לכם כשאתם לוקחים את מזרן היוגה שלכם.
טיפ 1 - להימנע מהרגלים לא בריאים
הרגלים כמו אכילת יתר, אכילה לפני שינה, סגפנות ועבודה קשה מדי ביומיום הם הרגלים לא בריאים למשל. אם אתם רוצים להתאמן בשיטה כזו בריאה, מומלץ לשמור על אורח חיים בריא.
טיפ 2 - להימנע ממאמץ יתר בזמן אימון
אם אתם כל כך עסוקים לבצע את התרגילים בדיוק כמו המורה, יכול להיות שתתאמצו יותר מדי. אם אתם מתחילים או שיש תרגיל קשה מדי עבורכם, הקשיבו לעצמכם. תוכלו לזהות מאמץ יתר אם תזיעו הרבה, דופק לב מוגבר, עייפות או קוצר נשימה. האימון צריך לתת כוח ואנרגיה ולא להפך.
טיפ 3 - להרגיש בנוח עם הידיים
תרגילי יוגה רבים מאתגרים את שרירי ופרקי הידיים שלנו. כמובן, זה קורה כי ביום יום שלנו המשקל שלנו לא נתמך בידיים שלנו. לכן, כשאתם משתמשים בידיים שלכם בתרגילים, וודאו שהכתפיים ישרות והאצבעות פרושות בקלות.
טיפ 4 - לחלק את משקל הגוף בצורה שווה
השתדלו להמנע מלהעביר את כל המשקל שלכם לצד אחד של הגוף. גם נשים בהריון צריכות להקפיד על זה. בכל תרגיל מומלץ לחלק את המשקל שלכם בצורה שווה בין צידי הגוף.
טיפ 5 - עשו את מה שאתם יכולים
אתם לא בתחרות ואין שום סיבה להתעקש לחקות את המורה במדויק אם אתם גורמים לעצמכם כאב. השיטה מאמינה בהקשבה לגוף ולכן כאב הוא סימן לעצור ולעשות מה שאתם יכולים. תשתמשו בשיטה למטרה אליה היא נועדה, לעשות טוב לעצמכם.
בהצלחה!