ג'ודו

בפיטסנטר תוכלו לחפש אימוני ג'ודו בסביבה שלכם ולהשוות ביניהם לפי מחיר, מיקום, דירוג, חוות דעת ועוד.

מה זה ג'ודו?

ג'ודו היא אומנות לחימה שמגיעה אלינו מיפן. באומנות הלחימה הזו הדגש הוא על שימוש בכוח של היריב כדי להכניע אותו. בישראל, הג'ודו מקבל מקום של כבוד בתוך בעולם של ענפי הספורט האולימפיים, ואנחנו כאן כדי להסביר לכם הכל על הענף הזה. כמו אומנויות לחימה רבות, את הג'ודו יש ללמוד בשיעור ג'ודו על ידי מדריך מקצועי. במהלך האימוני תלמדו על תרגילים נוספים שיהפכו אותכם להיות לוחמי ג'ודו אמיתיים. הדירוג בג'ודו נקבע על פי צבע החגורה, וככל שתתקדמו כך תעלו בסולם הדרגות בדרך אל החגורה השחורה הנכספת. לסיכום, הג'ודו היא אומנות לחימה נהדרת שמהווה גם דרך לא רעה לביצוע של פעילות גופנית. כדי להיות מתאמני ג'ודו אמיתיים אתם רק צריכים למצוא את המדרים הנכון שיעזור לכם וילמד אתכם את סודות המקצוע בדרך שלכם להיות לוחמי ג'ודו אמיתיים.

ג'ודו

מקומות מומלצים לג'ודו

10
יוצא מן הכלל
יפה נוף 2, גבעתיים
10
יוצא מן הכלל
9.8
מצוין
אהוד קינמון 13, בת ים
9.6
מצוין
מבוא אורנית 3, אורנית
9.0
מעולה
חיים לבנון 60, תל אביב יפו
8.8
נהדר
שדרות בן גוריון 45, ראשון לציון
8.4
טוב מאוד
שייקה אופיר, ראש העין
7.6
טוב
דוד בן גוריון 256, גבעתיים
7.6
טוב
אז"ר 2, רמת השרון

ג'ודו - המדריך המלא למתחילים

פעם בארבע שנים כולנו פתאום מדברים יפנית. אנחנו אומרים מילות כמו "איפון" או "וואזרי", כי הג'ודו הוא ענף בו הישראלים מככבים באולימפיאדות כבר הרבה שנים. זה החל עם יעל ארד בשנת 1992 אך היום כבר ג'ודוקא ישראלים רבים זכו בתארים מפוארים. תמיד רציתם לדעת יותר על ענף הספורט הזה? עיינו במאמר שלפניכם וקבלו את התשובות לכל השאלות.

ג'ודו - מה זה?

עוד לפני שננסה להבין למי מתאימים שיעורי ג'ודו ומה הם כוללים, צריך להבין במה מדובר. כבר בסוף המאה ה19 החל הג'ודו להתפתח, והיום הוא מוגדר כאומנות לחימה. כמו הרבה אומנויות לחימה אחרות, הוא נותן לנו ביטחון וידע. בשונה מאופציות אחרות, כאן אנחנו לא מנסים לפצוע או להרוג. ההפך הוא הנכון. אנחנו באים במטרה להגן על עצמו, תוך שימוש בכוחו של היריב.

היתרונות של אימוני ג'ודו שכדאי שתכירו

אומנם אם אתם הורים לילדים אולי אתם חולמים שהם יתאמנו ויגיעו לאולימפיאדה, אך בפועל, זה חלום רחוק. לא תמיד כדאי לעסוק בפעילות ספורטיבית כלשהי ולהציב לעצמנו, או לילדינו, מטרות רחוקות. העיסוק באומנות לחימה, ובמיוחד אם מדובר על ג'ודו, כולל לא מעט יתרונות שאי אפשר להתעלם מהם. למשל:

  • השלווה והאיזון הנפשי – מדהים לראות כיצד העוסקים בפעילות הגופנית הזאת לרוב נינוחים. הם מרגישים שלווה וסוג של איזון פנימי. לכן, אם המטרה היא לגרום לילד להתפתח כאדם רגוע ובעל יכולת קבלת האחר – הג'ודו יתאים לכך.
  • כושר גופני – ממש כפי שקורה לגבי כל פעילות גופנית אחרת, גם כאן זה היתרון הראשון. אימון ג'ודו הוא, לפני הכול, אימון פיזי. לכן, אם נעסוק בכך באופן קבוע מספר פעמים בשבוע, הכושר הגופני שלנו ישתפר באופן משמעותי.
  • הגנה עצמית – מדובר כאן על אומנות לחימה. לכן, מי שעוסק בה ולומד אותה יכול להגן על עצמו. במצבים שונים שעלולים להתדרדר לאלימות הג'ודו יכול להוות פתרון מצוין ומקור לביטחון עצמי.

עם כל כך הרבה יתרונות, טבעי שרבים בוחרים לעסוק בספורט המיוחד הזה, וגם אתם מוזמנים.

אימון ג'ודו - למי מתאים לתרגל אומנות לחימה מסוג כזה?

מה שמדהים, זה שהתשובה פשוטה: לכולם. זה לא משנה אם אתם נשים או גברים. זה גם לא משנה אם אתם מחפשים פעילות גופנית שתתאים לכם או לילדים שלכם. כאשר אנחנו מדברם על אומנות לחימה עם כל כך הרבה יתרונות, טבעי שהיא תתאים לכולם. למשל, אנשים רבים שנמצאים במשבר מוצאים בג'ודו מפלט. העיסוק בפעילות הגופנית הזאת מאפשר להם להתנתק מחיי היומיום ולהתחבר לעצמכם. כך הם מוצאים את השקט הנפשי ואת האיזון שכל כך חסר בתקופות משבר.

מה קורה באימוני הג'ודו עצמם?

אם גם אתם חושבים להתחיל להתאמן בג'ודו, טבעי שתרצו לדעת משהו על האימון עצמו. ראשית, המתאמנים בג'ודו נקראים ג'ודוקא, והם לובשים חליפה מתאימה. בנוסף, כל ג'ודוקא מגיע לזירת האימון או הקרב עם החגורה שלו שמעידה על דרגתו. בין האלמנטים השונים שבאים לידי ביטוי באימוני ג'ודו, ניתן לראות:

  • ריתוק של היריב – איך עושים זאת בטכניקות שונות
  • הכנעת היריב – איך גורמים לו פשוט להיכנע ולוותר
  • טכניקות הטלה – איך עושים זאת ואיזה טכניקות קיימות על מזרון האימונים והקרב
  • נפילות נכונות – איך צריך ליפול כדי להימנע מכאבים ומפציעות מיותרות

באופן כללי אנחנו רואים שמשך הקרב, באימון או בקרב עצמו, יהיה קצר. מדובר על קרב שנמשך 4 דקות בלבד. מבחינת הניקוד חשוב להכיר שני מושגים בסיסיים, שלמעשה את שמן כולנו מכירים מהאולימפיאדות האחרונות:

  1. וואזרי – כאשר מטילים את היריב על הישבן, על הצד או על הגב. מי שמצליח לבצע וואזרי יקבל ניקוד שיוכל אף להכריע את הקרב בסופו של דבר.
  2. איפון – כאן אנחנו מרתקים את היריב לקרקע למשך 20 שניות. במקרה של איפון מדובר על ניצחון מידי בקרב, אפילו אם חלפו רק כמה שניות מתחילתו.

ניתן להכניע את היריב בשלוש דרכים שונות. הראשונה היא בריח, השנייה היא חניקה ואילו השלישית היא ריתוק.

החשיבות של אימונים במקום מוביל ומקצועי

בבואכם לבחור מקום שיתאים לאימוני ג'ודו, כדאי יהיה לבדוק כמה פרטים מראש. אומנם הספורט הזה הולך ותופס תאוצה בישראל, אך יש לבחון בקפידה היכן אתם מתאמנים. הרעיון הוא, כפי שראינו, להתאמן בצורה בטיחותית. כל הבסיס של אומנות לחימה מסוג כזה הוא לתת לנו שקט ושלווה, ביטחון ויציבות. לכן, אם חשבתם לרגע שאימון בג'ודו צריך לעבוד רק על כוח, טעיתם. משמעות הדברים היא שכאשר אתם בוחרים מקום לאימון, יש לבדוק כמה נתונים. למשל, האם המקום כולל גם את אידיאולוגיית הג'ודו? זה נכון במיוחד אם אתם שולחים ילדים או נערים להתאמן. חלק ממה שתרצו זה להקנות להם כלים של משמעת, ביטחון וקבלת האחר. לכן רצוי לבחור מקום אימונים שבו שמים דגש על כל הפרטים האלה. בצורה כזאת תוכלו לראות את השינוי – הפיזי אך גם הרגשי.